Studentjuristen

Om oss

Generelt

Studentjuristen er en rettshjelpsorganisasjon drevet av rettsvitenskapsstudenter fra Universitetet i Agder.


Rettshjelp kan ofte være dyrt og problematisk. Derfor tilbyr vi et rettshjelptiltak som er lettvint, effektivt og ikke minst gratis.


Arbeid i Studentjuristen gir ikke bare muligheter for å bistå en klient i en vanskelig situasjon, men gir studenter mulighet til å utøve jussen i det praktiske liv. Vi har tro på at dette kan øke studenters kvalifikasjoner som fremtidige jurister.


I tillegg til å bidra med rådgivning i enkeltsaker tilbyr vi gjerne foredrag i utvalgte rettsområder for eksempelvis videregående skoler.


Sørlandsadvokatene DA ved Robert Dyrnes Hovland bistår organisasjonen med kvalitetssikring og veiledning.

Organisering

Studentjuristen består av rettsvitenskapstudenter fra 2. og 3. kull ved Universitetet i Agder. Organisasjonen består av et styre på fem personer, samt femten saksbehandlere. Alle i organisasjonen jobber frivillig, og vi tar heller ikke betalt for vårt arbeid.


Nye saksbehandlerstillinger utlyses ved starten av hvert semester. Våre saksbehandlere får tildelt saker fortløpende og jobber i grupper på to eller tre. På denne måten kan vi kvalitetssikre hverandre og sikre forsvarlig rådgivning. 


På våren får saksbehandlerne mulighet til å søke seg inn i styret. Styret opptrer som kontaktpersoner for øvrige saksbehandlere og har ellers administrative oppgaver knyttet til organisasjonens daglige drift.Kontaktinfo styre

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å klikke på "Godta" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Godta