Studentjuristen

Husleierett

Husleieretten omhandler tvister om leie og utleie av husrom. Den sentrale loven på husleierettens område er lov 26 mars 1999 nr 17 om husleieavtaler.


Utgangspunktet for partenes rettslige forpliktelser er leieavtalen, og man går ut fra prinsippet om at avtaler skal holdes. Derimot er ikke alltid leieavtalen helt utfyllende, og det kan dermed oppstå problemer av den grunn.


Typisk for husleietvister er spørsmål rundt depositum, leie, opphør av leieforhold, utvask av husrom og mangler ved leieforholdet.


Vi anbefaler at du først tar kontakt med utleieren din for å se om dere kan komme til enighet først. Ofte kan problemet stamme fra at man misforstår hverandre, så en god start er å klarlegge at man har samme forståelse for avtalen. Vi kan også anbefale at du går innom husleietvistutvalget sin nettside som gir en oversiktlig og enkelt forklart oppsummering av husleieloven - http://husleieloven.htu.no/


Sitter du med en husleierettslig problemstilling eller spørsmål? Ta kontakt med Studentjuristen, så gir vi deg rettslig veiledning gratis.

Kort om husleieretten

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å klikke på "Godta" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Godta